In juni krijgt de zijtuin steeds meer de aanblik van een echte tuin. Maar dan wel een tuin met allerlei heerlijke eetbare bloemen. In de houten bakken staan diverse soorten munt voor heerlijke thee. Met steeds meer vrijwilligers ontstaan er steeds meer mooie plekken.
Ook gaan we samenwerking aan met Kookstudio Cloo & Leyn uit Driebergen om samen kano-arrangementen aan te bieden. Met de wildplukoogst uit het voedselbos wordt een heerlijke maaltijd gemaakt in de kookstudio. Met de kano vaar je over de Kromme Rijn en kun je diverse lokale producten proeven. Ook deze kunnen meegenomen worden als ingrediënten voor de maaltijd. Natuurlijk moesten we deze kanotocht eerst zelf uitproberen.
Ook langs de Melktiendse wetering zijn nieuwe oevers aangelegd en hebben we de strook ingezaaid met zaden van eetbare planten voor restaurant 't Klooster en natuurlijk ook lekker voor de bijen.
Langs de oevers komen ook spontaan planten op, die de wildpluk zeer gevarieerd maakt.