donderdag 3 juni 2021

Mei 2021 - Veel regen en opstarten activiteiten

Er is hard gewerkt om ook de dieren goed voor te bereiden op de zomermaanden. Voor de bijenvolken is een mooie bijenstal neergezet door Barry, Tesfalem en Ramazan. In de bijenstal komen de twee volken die door Nancy, de imker van Natuurlijk heel leuk, worden verzorgd. Helaas was één van de volken niet goed door de winter gekomen. De late kou en daardoor de latere bloei dit jaar zorgden voor minder voedsel voor de bijen.

Maar er is ook veel jong volk te bewonderen. Zoals hier de jonkies van de boomkruiper die zich heeft genesteld onder het dak van de hooiberg. De kleine vogeltjes bleven keurig met hun grote poten aan de wand gekleefd. Na de wand helemaal onderzocht te hebben, vlogen ze uiteindelijk naar de groene bomen om hen heen.

Aan het eind van de maand hebben we tijdens NL Doet met tien vrijwilligers een prachtig kruidenspiraal en insectenhotel gemaakt. We zullen daar de komende jaren nog verder aan bouwen, maar de basis is gelegd en daar hebben we nu al veel plezier van. En de eerste insecten zijn al gesignaleerd die de holletjes in de muurtjes aan het verkennen waren.






En ook de schapen werden voorbereid op de zomer. Hun jasjes gingen er weer af. De schaapscheerder had er weinig moeite mee en Bregje en Bibi waren er blij mee. 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten