donderdag 25 maart 2021

Januari 2021 - Plannen maken en activiteiten opstarten

Het nieuwe jaar is begonnen. Vanwege de lockdown maatregelen en de winterkou hebben we het werk voor de vrijwilligers stil gelegd. Daar staat tegenover dat we nu juist op andere vlakken actief bezig zijn. 

Samen met vier partnerorganisaties VNWM-IVN, Kinderboerderij De Vliert en De Wijkse Moestuin starten we met gezamenlijke natuuractiviteiten voor kinderen. We doen dit vanaf dit jaar met provinciale financiering voor het programma Groen doet Goed. In januari starten we samen met VNMW-IVN met een leuke activiteit rond de tuinvogeltelling. Helaas geen fysieke activiteit vanuit het voedselbos zoals vorig jaar nog (zie foto hieronder). Maar een digitale doe-activiteit om vogels naar de tuinen te lokken.




Daarnaast zijn we samen met de eigenaar van het land en de opstallen waar we de komende jaren het Wijkse voedselbos verder gaan ontwikkelen, in gesprek gegaan om de hooibergen op te knappen. Daarbij willen we zo duurzaam en energieneutraal mogelijk verbouwen. Met als resultaat dat we strak zelfvoorzienend zullen zijn in energieverbruik.

Helaas zitten de kippen al enige tijd in een aparte ren met afdekzeil vanwege de vogelgriepmaatregelen. Door fikse regenbuien zakte de instructie helaas enigszins in. Dus even improviseren en oplossingen bedenken met materiaal wat we op het voedselbos hadden liggen. Restanten van beukhaagjes hebben we als een klein bosje in de kippenren gezet, zodat de bomen als een soort tentstokken fungeerden. En zo kreeg het voor de kippen ook een iets natuurlijkere uitstraling.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten